De allerbeste PR voor uw bedrijf werkgever team passagier patient klant gast bedrijf management leiderschap training gastvrijheid klantvriendelijkheid hospitality Mind Your Guest Robert Bosma

De allerbeste PR voor uw bedrijf

De kracht van een succesvolle organisatie wordt vertaald door de medewerkers die er werkzaam zijn. In welke positie dan ook.

Verjaardagsgesprekken

Ik noem dat het weleens verjaardaggesprekken. U bent op een verjaardag en raakt aan de praat met iemand die u nog niet kent. Tijdens het gesprek vraagt u terloops “Mag ik vragen wat jij doet voor werk?” Het antwoord dat dan gegeven wordt is de puurste vorm van PR. In positieve of negatieve zin. Want naast dat iemand vertelt wat hij of zij doet wordt veelal ook gezegd waar diegene werkt. Uit de eerste reactie kunt u al snel opmaken of iemand zijn baan bij dat bewuste bedrijf wel of niet leuk vindt. En als u doorvraagt krijgt u wellicht nog meer te horen over het bedrijf waar diegene werkt.

Wel of niet klant worden?

Het verhaal van uw gesprekspartner kan u zomaar doen overwegen wel of niet in zee te gaan met dat bedrijf. Al helemaal als u bijvoorbeeld al van plan was om over te stappen van internet provider of energiemaatchappij.

“Het is dat ik al een baan heb, maar wat lijkt mij dit een leuke werkplek.”

Algehele sfeer

Er zijn ook beroepen waar u de werksfeer direct ondervindt. Bijvoorbeeld in restaurants, hotels, vliegtuigen, ziekenhuizen en winkels. De onderlinge verhoudingen en de algehele werksfeer die u ervaart kunnen bepalend zijn voor de mate waarin u besluit wel of niet nogmaals van de diensten van betreffende bedrijven gebruik te maken.

Positieve vibe

De basis van een optimale werksfeer wordt met name gevormd door het leiderschap van het management of de eigenaar die het belang van een enthousiast en betrokken team voorop stelt. Een team dat met veel plezier en passie met elkaar samenwerkt, in een omgeving waar de taken helder zijn verdeeld. Een team dat elkaar steunt en dat in staat is de positieve ‘vibe’ over te brengen op de gasten, klanten, passagiers en patiënten. In een omgeving waar ideeën vanuit het team positief worden ontvangen door het management.

Leuke werkplek!

En zoals ik het laatst ergens meemaakte in een restaurant dat gasten tegen elkaar zeiden: “Het is dat ik al een baan heb, maar wat lijkt mij dit een leuke werkplek.” Vaak zonder dat u het kunt benoemen wordt u onbewust meegenomen door het gepassioneerde en gedreven team. En hoe werkt dat bij uw bedrijf?

Wilt u ook een succesvol team bouwen die uw bedrijf de allerbeste PR geeft, neem dat snel contact met ons op.

Met gastvrije groet,
Robert Bosma

This post is also available in: English

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *