online merkstrategie merk marketing communicatie adviseur model van aandacht gastvrijheid gasten gastvrij zijn gastvrijheid service kwaliteit aandacht veiligheid vertrouwen the connect effect Mind Your Guest Robert Bosma training hospitality klantvriendelijkheid merk merkstrateeg maiden whitbread yachting

Zo’n ondernemer willen wij allemaal zijn

Gisteren heb ik met open mond en ingespannen de Netflix-documentaire Maiden nogmaals gezien. Een aanrader.

Whitbread

Een synopsis: het verhaal gaat over Tracy Edwards, die een onmogelijke droom heeft. Ze wil de immens gevaarlijke Whitbread zeilrace om de wereld zeilen met een eigen boot. Voorwaarde: met alleen een vrouwelijke bemanning.

Lang verhaal, heel kort. Ze krijgt alles voor elkaar. De boot, het geld, het team en de zeilrace.

Flatgebouwen

De documentaire is niet alleen de moeite van het bekijken waard vanwege het indrukwekkende verhaal en de imposante beelden van golven zo hoog als flatgebouwen. Maar met name over de daadkracht, doelgerichtheid en teamwork van Tracy en haar team.

Maiden

Een goede vriendin van mij is wedstrijdzeiler en yachting-journalist. Ze heeft aan de meest spraakmakende zeilwedstrijden deelgenomen met diverse teams. Over haar avonturen heeft zij een prachtig boek* geschreven, geïllustreerd met indrukwekkende foto’s. Zij had de film Maiden al veel eerder getoond aan een select publiek.

Documentaire

Speciale gast tijdens deze preview was Tanja Visser. De enige Nederlandse vrouw aan boord van de Maiden. Ook degene die onder de meest barre omstandigheden alles op film vastlegde. Dankzij haar opnames koos een producent ervoor geen speelfilm te maken van dit waanzinnige verhaal, maar een documentaire, op basis van haar filmbeelden.

Ondernemer

Eigenlijk is het avontuur van de Maiden ook het verhaal van jou als ondernemer. Wil je onder welke omstandigheid dan ook succesvol zijn en blijven, dan gaat het om doelgerichtheid, doorzettingsvermogen, communicatie (intern en extern), en teamwork. Hoe groot of klein jouw bedrijf ook is.

Tracy Edwards had snel door, dat als zij haar doelen wilde bereiken, zij dat niet alleen kon.

Daarom bied ik jou als ondernemer gratis de nieuwe Marketing Kracht Formule aan, met een reeks van daadkrachtige ondernemerstips. Mocht je vervolgens dan écht aan de slag willen, dan ben ik er ook voor je. Tot snel.

Hartelijke groet,
Robert Bosma | Mind Your Guest

*Btw: Het boek ‘Boats&Beers’ van Hanneke Beers, kun je bemachtigen via deze website.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *