online merkstrategie merk marketing communicatie adviseur model van aandacht gastvrijheid gasten gastvrij zijn gastvrijheid service kwaliteit aandacht veiligheid vertrouwen the connect effect Mind Your Guest Robert Bosma training hospitality klantvriendelijkheid merk merkstrateeg 2021

Een glorieus 2021 gewenst

Wat hebben we geleerd tijdens 2020?

Wat wij het meest geleerd hebben, is dat niets vanzelfsprekend is. Zoals ongedwongen elkaar ontmoeten. Elkaar een hand geven. Een omhelzing, desnoods met drie zoenen. Gewoon elkaar aandacht geven.

Beladen reclames

TV-reclames zijn de spiegels van de menselijke behoeften. Nagenoeg alle commercials maken gretig gebruik van de huidige situatie en zetten het thema ‘aandacht geven aan elkaar’ centraal in hun etalages. Of het nu om een telefoonprovider, een verzekeringsmaatschappij of een supermarkt gaat. Meeslepende muziek moet het gemis aan aandacht compleet maken. En dan is het ook nog eens december, waar het thema aandacht voor elkaar centraal staat.

Wat is ons ontnomen?

Eigenlijk alles wat voor ons zo normaal leek. Gezellig uit eten. Met z’n tweeën, met vrienden met het gezin. Even vanuit het werk naar de kroeg de week afsluiten met collega’s. Een borrel op kantoor.

Wat nog meer?

Sowieso naar het werk gaan en vandaar uit weer tevreden thuiskomen. Contact met collega’s. Snuffelen in een boekenwinkel, tussen antiek. Heerlijk een weekend weg. Of ongedwongen naar het buitenland op vakantie. Zonder na te hoeven denken afspreken met vrienden.

Waar zijn we straks dankbaar voor?

Volgens mij zijn wij straks dankbaar als we weer ons ‘gewone’ leven terug krijgen. Dankbaar dat we gezond zijn, gewoon weer ons ding kunnen doen en mensen om ons heen hebben waarom we geven.

Een glorieus 2021

Ik wens u een glorieus 2021. Privé en zakelijk. Dat we optimaal kunnen genieten van de kleine en grote dingen van het leven. Dat we ons bewust zijn dat niet alles zo vanzelfsprekend is en waard is om daar meer aandacht aan te besteden.

Tot in het volgende jaar,

Met gastvrije groet,
Robert Bosma

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *