Mooi gedekte tafel met aandacht Mind Your Guest Robert Bosma

Meer successen door aandacht

Hét centrale thema bij Mind Your Guest is: De kracht van aandacht.

Aandacht valt niet op

Echte aandacht zal alleen herkent worden door de scherpzinnigen onder ons. Maar het ontbreken van aandacht valt iedereen op. Niet voor niets wordt gezegd: Alles wat je aandacht geeft groeit. Een interessante waarheid. Want andersom werkt het ook. Als er zaken zijn in uw leven die niet voor u werken, besteed er dan vooral geen aandacht aan.

Het ontbreken van aandacht valt iedereen op

Aandacht geven is voor de echte ‘diehards’

Het geven van aandacht valt voor veel mensen niet direct op. Dat hoeft ook niet. Want als het zou opvallen, dan zou de aandacht teveel nadruk krijgen. Het gaat er juist om alles wat u doet met aandacht te doen. Dus naar mensen luisteren met aandacht, een email lezen en beantwoorden met aandacht. Maar ook hoe u zich persoonlijk presenteert.

Het mag een beetje minder Hollands

Nederland wordt steeds internationaler, dat draagt ook bij aan het imago van ons land. Laatst was ik in Parijs, diegenen die ik daar sprak vinden de Nederlanders ‘relaxed’. In positieve zin: we komen niet gestrest over en doen ons eigen ding. In negatieve zin: we komen onverschillig over en weinig stijlvol.

Het mag wat ons betreft een beetje minder Hollands, met meer aandacht voor onze persoonlijke presentatie. Want daar kom je nóg een stuk verder mee.

Met aandacht voorbereid

Ik betrap mij er zelf op dat ik met nóg meer aandacht naar mijn klanten ga. Nóg beter voorbereid. Alles was ik doe, voor een ander of voor mijzelf, doe ik met aandacht. Zelfs het poetsen van mijn schoenen – iemand vroeg mij laatst : “Doe jij dat nog?” Ja dat doe ik! – doe ik met alle aandacht. En ze gaan nog meer glimmen ook. 😉

Wij zijn in het voordeel

In alle beroepsgroepen die direct of indirect met klanten, gasten, bezoekers, passagiers of patiënten te maken hebben, is het geven van aandacht van groot belang, in iedere schakel van de keten. Want u wil toch ook dat klanten aan uw merk of bedrijf verbonden blijven en dat zij er positief over praten?

Aandacht levert successen op

Een van de primaire levensbehoeften van de mens is het krijgen van aandacht. Als u het geven van aandacht in uw vak goed beheerst, dan gaat u successen boeken. Verdiept u zich eens in het Model van Aandacht. Een krachtige methodiek, waarmee u The Connect Effect bereikt. Het effect dat uw klanten niet meer van u af willen.

Bedankt voor úw welgemeende aandacht.

Met gastvrije groet,

Robert Bosma

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *