Meetlint Koninklijke distantie afstand gasten contact MInd Your Guest Academy Robert Bosma

Koninklijke distantie

De afstand tussen u en uw gast is van wezenlijk belang voor het slagen van uw manier van contact maken.

Eigenlijk wil ik het met u hebben over contact maken, juist door afstand te nemen. Hoeveel afstand neem je dan? Zijn daar vaste afmetingen voor? Moet u nu iedere dag met een meetlint de werkvloer op? Het antwoord is: nee.

Omdat iedere gast anders is, zal de afstand tot die gast ook iedere keer weer anders zijn.

Voorbeeld: overschrijden van een grens

Een gastvrouw haakt overenthousiast in op een gesprek met haar gasten over hun favoriete vakantieland. Met als resultaat: de gastvrouw was niet bij de tafel ‘weg te slaan’. De gasten voelden zich erg ongemakkelijk door deze opdringerige dame.

Voorbeeld van teveel afstand

Een paar zakelijke gasten vragen aan een restauranteigenaar om de wijnkaart en een wijnadvies. Een van de gasten blijkt iets van wijn te weten en maakt een ‘eigenwijze’ opmerking naar de gastheer. De gastheer voelt zich op z’n teentjes getrapt en laat dat merken door deze gasten afgemeten te bedienen.

In het eerste voorbeeld gaat het over een gastvrouw die een grens overschrijdt in het contact met haar gasten. Hierdoor voelden deze gasten zich zeer ongemakkelijk en komen om die reden ook niet meer terug in dat restaurant.

Voorbeeld twee kenschetst een gastheer waarvan het ego in de weg zit. Want als een gast de show wil stelen met zijn kennis, geef hem dan vooral dat podium. Ook deze zakelijke gasten komen niet meer terug, omdat zij de gastheer/eigenaar onpersoonlijk en arrogant vonden.

Jammer in beiden gevallen. De afstand bepalen tussen u en uw gasten is iets van aanvoelen en je vooral niet laten leiden door primaire emoties. Positieve en negatieve.

In de Mind Your Guest Academy behandelen wij het onderdeel ‘De Koninklijke Distantie’. Hierin leert u hoe u optimaal contact maakt met uw gasten terwijl u de juiste afstand in acht neemt. Een training die bewezen successen heeft opgeleverd.

Als u benieuwd bent naar het verhaal achter de naam ‘De Koninklijke Distantie’, zou ik zeggen: vraag deze training aan voor uzelf of voor uw team.

Met gastvrije groet,
Robert Bosma

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *