Service with a smile personeel bijbaan horeca restaurant bediening bijbaan fooi Mind Your Guest Robert Bosma

‘Wat een leuke werkplek!’

Jonge mensen die werkzaam zijn aan de voorkant van een restaurant, zien hun tijdelijke baan niet als hun professie. Logisch. Vaak doen zij een studie die haaks staat op hun bijbaan.

Werken in een restaurant levert een lekker salaris op, vooral ook als je de fooien meerekent. Vaak kun je voor een luttel bedrag, en bij sommige restaurants zelfs kostenloos, meeëten voordat je aan het werk gaat.

Daar staat tegenover dat er op een middag en/of avond flink aangepoot moet worden in een regelmatig wisselend team.

Dat vraagt om leiderschap van de manager of eigenaar die het belang van een geölied werkend team voorop stelt.

Een team dat met veel plezier met elkaar samenwerkt. In een omgeving waar de taken helder zijn verdeeld. Een team dat elkaar steunt en support. Waar ideeën vanuit het team positief worden ontvangen. En dat in staat is de positieve ‘vibe’ over te brengen op de gasten.

En zoals ik het laatst ergens meemaakte dat gasten tegen elkaar zeggen: ‘Het is dat ik al een baan heb, maar wat lijkt mij dit een leuke werkplek.’

Zonder dat gasten het kunnen benoemen worden ze onbewust meegenomen in het teamgevoel van de jonge brigade.

 

Met gastvrije groet,
Robert Bosma

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *