Restaurant Burj Al Arab Dubai 7 sterren Boa Vista Cape Verde Mind Your Guest Robert Bosma

Hoera! Gloednieuwe gasten!

De (hotel)gast van vandaag is kritisch. Ook hier op het Kaap Verdische eiland Boa Vista, waar ik voor mijn werk verbleef. Sterker nog, ten opzichte van de Kaap Verdiaanse hotelgast zijn wij als Westerse gasten ‘lieverdjes’.

Je mag als gast ook kritisch zijn, want ook hier betaal je immers voor je verblijf. Hoe eenvoudig het hotel ook is. Staat er een TV op je kamer, dan moet-ie het ook doen. Is er een douche, dan moet er ook water uitkomen.

Boa Vista is afhankelijk van het toerisme. Het eiland brengt zelf niets voort, dus heeft het ook niets om te exporteren. Vlees en melkproducten onder andere, worden geïmporteerd.

Er zijn zelfs plannen om een 7-sterren hotel op het eiland te bouwen. Om u een beeld te geven, het befaamde Burj Al Arab in Dubai is zo’n 7-sterren paleis.

Is daar dan een markt voor op Boa Vista?

Ja, denken projectontwikkelaars, want nu veel mensen zich minder veilig voelen in landen in en rond het Midden-Oosten, wordt er gezocht naar andere vakantie-oorden. Dus kun je er als Kaap Verdiaans eiland maar beter klaar voor zijn.

Met de komst van die vermogende toeristen in de toekomst, is het ook zaak om alle faciliteiten om de hotels gereed te hebben voor de veeleisende gasten, maar ook om de mensen in de hotel-industrie klaar te stomen voor hun komst.

Dus niet dat er talent uit het buitenland moet worden ingevlogen, want dat is water naar de zee dragen.

En zee hebben ze rondom het eiland zat. Meer dan zat.

Met gastvrije groet,
Robert Bosma

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *