hospitality klantvriendelijkheid training gastvrijheid Married First Sight RTL4 succesvolle relaties bouwen gasten klanten restaurant hotel gastvrijheid MInd Your Guest Robert Bosma

Test uzelf: bent u een match maker?

De roze wolk

Geloof het of niet, ik ben geïntrigeerd door het RTL 4-programma ‘Married at first sight’. Als u het programma niet kent, leg ik het kort even uit. Diverse mannen en vrouwen, die zich voor dit programma hebben opgegeven worden op wetenschappelijke basis aan elkaar gekoppeld. Want, zegt de wetenschap, in liefdesrelaties gaat op een bepaalt moment de verliefdheid over in iets anders. De roze wolk waait over, zeg maar.

Wetenschap of emotie?

Stel dat je mensen op wetenschappelijke basis aan elkaar koppelt, door een psycholoog, seksuoloog en bioloog een scan te laten maken. Zou dat dan een goede match opleveren? Om het programma extra spannend te maken, zien de stellen elkaar pas in het stadhuis, waar ze ook daadwerkelijk moeten trouwen, een huwelijksfeest hebben, op vakantie gaan en samen gaan wonen. Wint de rationele wetenschap het van de emotionele kant van liefdesrelaties?

Eén geluk, u hoeft met geen van uw gasten te trouwen.

Succesvolle relaties bouwen, hoe doet u dat?

Hoe is dat in een restaurant of hotel? Diegenen die daar werken in de zwarte brigade moeten haast wel supertalenten zijn! Want met hoeveel verschillende mensen, lees gasten, moeten ze niet een klik maken? Bij het RTL-programma, hoor en zie je als kijker de reacties van de families in het gemeentehuis als de bruidegom als eerste binnen komt. De eigen familie gespannen, de aanstaande schoonfamilie blij verrast of negatief oordelend.

Een klik? Of toch niet?

Dat kan je als zwarte brigade-medewerker in een restaurant ook zomaar overkomen. Er komen gasten binnen, waar meteen een oordeel over wordt geveld. Positief of negatief. Het zou helpen om bij ieder contact neutraal te blijven. Want de gasten waar u in eerste instantie een klik mee dacht te hebben, kunnen zomaar veeleisende bezoekers zijn. En met de gasten waar u eerst negatief over dacht, heeft u wellicht een heel plezierig contact.

Eén geluk, u hoeft met geen van de gasten te trouwen. Maar u bepaalt wel hoe u uitblinkt in het aangaan van succesvolle relaties. En u weet, hoe succesvoller de relaties, hoe meer er besteed wordt en hoe vaker men terug komt. U bent de ‘match maker’.

Met gastvrije groet,
Robert Bosma

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *