Werken in een gastvrij beroep is topsport Mijn medewerkers trainen? Absolute onzin! Dafne Schippers Bart Bennema restaurant hotel luchtvaartmaatschappij winkel gast klant passagier patient ziekenhuis training gastvrijheid hospitality klantviendelijkheid Mind Your Guest Robert Bosma topsport

“Training? Absolute onzin!”

Als u overtuigd bent van bovenstaande uitspraak, lees dan vooral niet verder.

Dafne Schippers

Enige tijd geleden zag ik een documentaire over onze Nederlandse sprintheldin Dafne Schippers. Uiteindelijk kwam het erop neer dat haar sportleven meer bestaat uit trainen dan uit aan wedstrijden meedoen. Je zou denken dat een sportvrouw als Dafne geen training meer nodig heeft. In ieder geval niet van een trainer. Ze kan toch makkelijk zelf haar trainingsschema maken en uitvoeren? Nee dus. Wil ze op topniveau blijven presteren dan is training door haar trainer onontbeerlijk. Hij is haar constante ‘spiegel’. Hij laat zien wat goed gaat en wat beter moet gaan, wil zij haar doelen bereiken.

Gastvrij contact maken is topsport, waar constante training heel belangrijk is.

Hospitality professionals

Zo is dat met alle sporten. Kijk naar voetbal. Per week wordt er door een team één wedstrijd gespeeld. Voor de rest bestaat het leven van een voetballer veelal uit getraind worden. Op techniek, teamspel, conditie en als voorbereiding op een wedstrijd.

Hoe zit het met professionals die werken in een omgeving van hospitality? Ook daar worden iedere dag topprestaties gevraagd. Want de competitie is heftig. Iedere keer moeten u en uw medewerkers veel van zichzelf geven, want de klant, gast en passagier hebben de macht. Zij gaan naar waar zij het allerbeste geholpen worden. Of u nu op de customer care-afdeling werkt van een grote organisatie, contact hebt met passagiers van een luchtvaartmaatschappij, of werkt met gasten in een restaurant of hotel. Gastvrij contact maken is topsport, waar constante training heel belangrijk is.

Het bijzondere is, dat de bedrijven waaraan wij trainingen geven significant hoger scoren op klant/gasttevredenheid, gastvrij zijn, service, kwaliteit, team spirit en niet te vergeten omzet.

Uiteindelijk hoeven deze bedrijven niet hard meer te werken aan het aantrekken van nieuwe klanten, gasten of passagiers. Want door het steeds weer verhogen van de interne kwaliteiten van het bedrijf en van de medewerkers, trekken zij constant nieuwe clientèle aan. Omdat het positieve verhaal zich bijna als vanzelf doorverteld.

Hoe zit in uw bedrijf? Wilt u ook iedere keer beter scoren? Wilt u ook positieve reacties van uw klanten, gasten of passagiers? Train uw team naar een constant hoog niveau.

U neemt toch geen genoegen met minder? Graag nodig ik u uit, want de training van u en uw team begint hier. Ik spreek u snel.

Met gastvrije groet,
Robert Bosma

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *