Bouwen aan een culinair treinstation

Mind Your Guest werd gebeld door de ondernemers Michiel en Brenda de Graaf. Na 12, 5 jaar succesvol ondernemen met ruim 10 jaar een Bib Gourmand vanuit hun restaurant De Florijn in Nieuwerbrug wilden zij wat anders.

Culinaire inspiratie

Als eerste zijn wij gaan achterhalen hoe de beide ambitieuze ondernemers hun nieuwe leven ingericht wilden hebben en wat hun passie is op het gebied van hun vak. Voor Michiel lag dat bij iets nieuws ondernemen, voor chef de cuisine Brenda bij uitdagend koken en voor beide geldt Frankrijk, als dé culinaire inspiratie.

Brandguide sessies

Tijdens diverse brandguide sessie hebben wij in kaart gebracht wat voor type horeca-onderneming het nieuwe bedrijf moest worden, met welke gewenste doelgroep voor ogen. Ook wat de energie moest worden in het nieuwe bedrijf en natuurlijk wat er op de menukaart komt.

Frans en dynamisch

Het nieuwe bedrijf moest plaats gaan vinden op een andere locatie, dan die van De Florijn. Het liefst in een stad en in een pand met karakter. De energie in de nieuwe onderneming moest dynamisch zijn. Veel gastbewegingen. Gasten die lekker aan de bar zitten te genieten van fruits de mer en wijn of die uitgebreid willen tafelen.

De Wasserij en de nieuwe naam

Na een locatiezoektocht, kwamen wij uit bij het historische gebouw De Wasserij op het Defensie-eiland in Woerden. Het gebouw zou na renovatie als gemeentemonument terug gegeven worden aan de gemeente Woerden. Een stuk cultuurgoed dus. De vrolijk klinkende naam Pompidou kwam naar voren tijdens een brainstorm. Centre Pompidou in Parijs, staat immers ook in het teken van cultuur.

De weg naar het station

We wilden niet de zoveelste brasserie, bistro of restaurant beginnen. Daarom onderzochten wij diverse locaties met de dynamiek die wij wilden ervaren. Dat vonden wij in Gare du Nord. De stap naar Gare Pompidou was snel gemaakt. Maar dan wilden wij ook echt een treinstation bouwen.

Vanaf het logo tot de inrichting

Mind Your Guest heeft het plan verder uitgewerkt. Vanaf logo, huisstijl tot de complete inrichting. Dit in nauwe samenwerking met  de ondernemers Brenda en Michiel de Graaf. Daarnaast adviseren wij onder andere op gemeentelijk niveau over vergunningen,  onderhouden wij warme contacten met de pers en trainen wij de medewerkers.

Stationshal

In het pand van de voormalige defensie-wasserij zijn wij letterlijk een station gaan bouwen. Met beneden de stationshal en de loketten in de sfeer van rond 1900. Hier wilden wij de keuken centraal laten staan. Met de trap naar boven gaan de gasten naar Perron 1. Waar zij ook zitten, iedere culinaire reis moet een belevenis zijn. Kom zelf eens een Tour de France Culinair maken.